CONILL A L'ESTIL DEL IAIO RAFAEL


Aquesta és una d'aquelles receptes que passen de generació en generació. A casa quan en parlem sempre diem que fem carn (conill o pollastre) "amb la salsa del iaio". I és que val la pena que perduri dins la família. 

Ingredients:
Conill
Per la picada (3 alls, un grapat d'ametlles, un grapat de pinyons, el fetge del conill ben fregit, sal, una mica de pebre i raig de tomàquet fregit)
Farina
Conyac
Llorer
Aigua.

Elaboració:
Fregim el conill, especialment el fetge que el farem anar dins la picada, i després hi tirem una mica de farina que també sofregirem. Per la picada aixafem els 3 alls, les ametlles, els pinyons, el fetge i una mica de pebre. Quan ja tinguem la picada ben aixafada afegim una mica de tomàquet fregit i tot plegat ho tirem a la cassola amb el conill. Ho sofregim i hi tirem el conyac i la fulla de llorer. Després afegim aigua fins a cobrir i deixem que faci xup-xup.
És una gran recepta, molt saborosa on la màgia de tot ho posa aquesta picada tan interessant. Bon profit!!!







CARAMELS DE BACÓ I CEBA CARAMELITZADA

Queden boníssim, a la taula volen!!!



Ingredients:
1 làmina de pasta de full
tires de bacó
ceba caramelitzada (100 gr. de sucre, 1/2 kg de cebes, un raig d'oli i un raig d'aigua)
Ou per pintar

Elaboració:
Per fer la ceba caramelitzada, posem al foc l'aigua, el sucre, la ceba i l'oli i remenem sobretot al principi. Quan la ceba deixa aigua ja ens podem despreocupar una mica i anar vigilant. Ho posem tot a foc lent i amb paciència esperem que redueixi fins que quedi un color fosc, al voltant de 3/4 d'hora.


Després posem el farcit en rectangles de pasta de full i els tanquem enrotllant les puntes. Els pintem amb rovell d'ou abans de posar-los al forn durant aproximadament 15 minuts.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...