POPCAKES

Una recepta senzilla per fer sense forn i si volem amb l'ajut dels nens




Ingredients:
15 madalenes (aproximadament)
1 pot de nutella
1 cullerada de mantega
xocolata blanca de cobertura
colorants en gel
decoració de sucre

Elaboració:
Posem en un bol les madalenes i les destrossem.




Després anem afegint la nutella i treballant la barreja.




Per tal que acabi de lligar afegim la mantega i ho fiquem a la nevera uns 15 minuts. Llavors ja podrem treballa la barreja i formar els popcakes.


Desfem la xocolata blanca de cobertura i la tenyim amb els colorants. I finalment anem banyants les boletes decorant al gust.


La vostra nevera semblarà un planetari.








AMANIDA DE TARONJA I TONYINA



Ingredients:
Taronja
Ceba tendra
Tonyina
Oli d'oliva
Vinagre de mòdena
sal






PASTÍS DE PINYA




Ingredients:
1 tassa d'oli
2 tasses de sucre
3 tasses de farina
1 sobre de llevat
3 ous
1 tassa de suc de pinya
sucre en caramel
pinya en almíbar
el suc de la pinya

Elaboració:
Barrejar tots els ingredients. Per montar-ho cal posar al fons del motllo sucre en caramel, a sobre la pinya i a sobre la barreja. Com que la barreja queda molt líquida cal posar el forn a 180º durant uns 45 minuts. Com sempre cal anar vigilant punxant amb un escuradents. Quan surt net ja el podem retirar del  forn. El desmotllarem com si li donéssim la volta a una truita. I llestos, queda molt suau i esponjós.















ESPINACS A LA CATALANA AMB DAUS DE POLLASTRE


Ingredients:
- 2 alls
- espinacs (poden ser congelats)
- pit de pollastre
- panses
- pinyons
- sal i pebre
- oli d'oliva

Elaboració:

Fregim els dos alls en una paella amb oli i, un cop fregits, els retirem.
Salpebrem el pollastre, el tallem a daus i el fregim en l'oli de la paella. 
Quan ja estigui gairebé cuit hi afegim les panses i els pinyons per tal que es coguin també una mica.


A continuació, incorporem els espinacs (prèviament descongelats) i hi afegim sal.


Deixem coure uns cinc o deu minuts a foc lent


I ja els tenim llestos per servir. Bon profit!!













BACALLÀ AMB MUSELINA DE CODONY


Ingredients:
Lloms de bacallà desalat
Oli
1 ou
sal
2 alls
50 gr. de carn de codony
Elaboració
Marqueu a la paella el bacallà.




I reservem en una plata pel forn.


Posem al got de triturar els 2 alls, la sal, l'ou i oli fins la meitat, la carn de codony i triturem.


A més a més nosaltres hi hem afegit unes herbes provençals.



Ho tirem per sobre del bacallà i ho posem al forn fins que cualli la muselina.


Nosaltres per acompanyar hem fet unes carxofes al microones. Les hem obert i hi hem tirat sal, pebre i un allet picat. 10 minuts al microones i llestos.


















"PA DE PITA" FARCIT


Aquesta recepta la vam trovar a "Gastronomia i cia" i ens va agradar molt.
Ingredients
200 grams de farina de força
5-6 grams de llevat fresc
3 grams de sal
165 grams d'aigua 

Elaboració
Posa en un bol la farina i la sal. Si utilitzes llevat fresc, l'hauràs de disòldre en una mica d'aigua tèbia o desdes-la en la farina fregant-la amb la punta dels dits, mai ha d'entrar en contacte amb la sal .


Finalment afegeix l'aigua , segons la qualitat o poder d'absorció de la farina , poden variar les necessitats d'aigua , millor començar posant una mica menys i anar afegint més si al pastar veus que li falta . De la mateixa manera , si la massa queda molt seca , pots necessitar afegir més quantitat .
Barreja fins que tots els ingredients s'hagin unit i passa la massa a la superfície de treball , pasta durant sis o vuit minuts , fins a obtenir una massa elàstica , fina i homogènia , tot just enganxosa .

Deixa reposar uns 15 minuts , tapada , mentre prepares una superfície per deixar els pans formats , amb tefló , silpat o similar , lleugerament enfarinat. Divideix la massa en sis porcions i dóna'ls forma de bola a la taula de treball lleugerament enfarinada , després aplánalas fins deixar-les amb un gruix d'1/3 part del resultat que esperes . Es poden fer més fins o més gruixuts , segons amb quina es vagin a servir, nosaltres fem el pa Batbout més gruixut si és per omplir i més fi si és per mullar en una salsa o dip .



Pel farcit hem posat totes les verdures que teníem per casa (pastanaga, pebrot vermell, ceba i carxofa).


Després hem afegit a la paella la carn picada de vedella.



I finalment 2 cullerades de salsa de tomàquet.


Quan el pa ja hagi crescut el posem a fer a la planxa a banda i banda fins que estigui fet.



Amb molt de compte els obriu i els farciu. És un sopar ideal!










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...