PASTÍS FRED D'ESTIU


Ingredients

- enciam
- ou dur
- maionesa
- Palets de cranc
- Pa de motllo sense crosta (o li traieu després la crosta)
- Salsa rosa, o salsa còctel o de tomàquet
- tonyina
- salmó
- olives farcides
- pebrot vermell

Preparació

En una safata plana es posen tres rodanxes de pa de motllo en línia sense crosta, s'embadurna de la salsa rosa o de tomàquet (al gust de cadascun), a sobre es posa l'enciam, palets de cranc, tonyina i olives farcides tot talladet molt petit. Es posa una altra capa de pa de motllo embadurnada per sota de salsa rosa o de tomàquet i per sobre, de maionesa.

La capa de maionesa es cobreix tota de salmó i palets de cranc, es posa una altra capa sobre, untada per sota de maionesa.

Després es posa a la nevera unes 4 hores. És convenient embolicar-lo amb paper film perquè no es ressequi.

Un cop es treu de la nevera el guarnim amb pebrots vermell escalivat, una mica de salmó i ou dur ratllat. Per últim es posa una mica d'enciam al voltant de guarniment. 

COCA DE SANT JOAN




Ja feia dies que buscàvem una recepta de coca de Sant Joan que no li calgués farina de força i per tant que no hagués de fermentar. I l’hem trobat al blog LacocinadelaMontse que té penjats al youtube molts videos de les seves receptes i que us recomanem que visiteu. Doncs aquí la teniu una coca per fer-la en molt poc temps.

Ingredients:

4 ous
500 g de farina
2 sobre de llevat que tamisarem
100 g de mantega al punt de crema
ratlladura de llimona
llavor d’anís o un gotet petit de licor
250 g de sucre
un tassa petita d’oli de girasol
un got de llet sencera


Elaboració:
Preescalfem el forn a 200 graus.
Separar les clares dels rovells i reservar-les. En un bol posar els 4 rovells i a continuació tots els ingredients per l’ordre en que aparèixen a l’apartat ingredients. Després treballar-ho tot amb les mans durant uns 10 minuts fins que quedi una massa.
Montar les clares a punt de neu i afegir-les a la barreja amb moviments suaus.
Preparar una plata  amb paper de forn i tirar-hi al mig la barreja. Distribuir per tal que quedi uniforme i posar-hi el que volguem per decorar. Nosaltres hi hem posat crema pastissera , pinyons i sucre.
Cal vigilar el forn doncs quan comença a daurar per sobre s’haurà de punxar i si comprovem que està cuita la retirarem del forn. En 10 minuts l’hem tingut a punt jperò sabeu que cada forn és un mon hi ha qui necessita fins a 20 minuts. El punt és que estigui dauradeta per sobre i punxant-li un escuradents surti net.
Bon Sant Joan i compte amb els petards.







AMANIDA TÍBIA D'ALBERGÍNIA

Ingredients:
1 albergínia
blat de moro
tomàquet
varietat d'enciams 
sal
oli

Elaboració:
És tant senzill com fer a la planxa l'albergínia i després afegir-la a la nostra amanida. Li dóna un toc especial.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...