CULLERETES DE PIZZA





Ingredients:

-       1 base de pizza fresca
-       Un corró (o similar)
-       Una cullera que ens serveixi de patró.

Elaboració
Estenem la base de pizza i l’estirem bé amb el corró. A continuació dibuixem a sobre la base les formes de les culleretes, utilitzant-ne una com a patró. Després, les resseguim bé amb la punta d’un ganivet. Punxem bé totes les culleretes per evitar que la massa pugi.

Escalfem el forn a 180º i disposem les culleretes col·locant cada mànec a sobre d’algun element que serveixi de suport i es pugui escalfar al forn (nosaltres vam fer servir motllos de magdalenes, de silicona).
Un cop cuites, veurem que ja tenen consistència i podrem posar-hi allò que més ens vingui de gust!! Nosaltres les vam fer de samfaina.







BROQUETES DE SALMÓ AMB ALL I OLI DE PEBROT






Unes broquetes de salmo sobre un llit d'espaguettis negres i tot plegat amb un allioli de pebrot. Increïble.

Ingredients:
Salmó fresc
Xampinyons
Gambes
Pinya
Espaguettis negres
Per l'allioli de pebrot:
2 alls
una mica de sal
un got d'oli de girasol
un raig d'oli d'oliva
1 ou
un pebrot escalivat

Posem els ingredients de la broqueta a la planxa.












I muntem les broquetes.






Per fer l'allioli fiquem tots els ingredients al got de triturar, excepte el pebrot que l'afegirem un cop l'allioli estigui lligat.





Muntem el plat i hi tirem l'allioli.







BACALLÀ A LA DORADA

En aquesta ocasió us portem una recepta d'origen portugués




Ingredients:
300 gr. de bacallà desalat
300 gr. de patates palla
3 ó 4 ous
2 cebes mitjanes

Elaboració:
Fem un sofregit de la ceba i quan estigui ben feta hi afegim el bacallà dessalat. Hi donem unes voltes i hi esclafem els ous. Els remenem per tal que es vagin fent però no gaire perquè quedi ben gustós i no sec.


Canelons "quinabonapinta"




En aquesta ocasió hem fet uns canelons amb crepes. N'hem fet uns de freds i uns altres de calents.
Ingredients:
Pels canelons calents:
Ceba
Xampinyons
Carn picada
Tomàquet fregit
Pels canelons freds:
Palets de cranc
Cogombrets
Tonyina 
Maionesa

Elaboració:
Sofregim la ceba, els xampinyons i la carn i hi afegim el tomàquet.







Estenem la crepe i la farcim.



I amb els freds fem el mateix, piquem ben petits els ingredients i els barregem amb la maionesa.


Finalment hi tirem per sobre una vinagreta feta amb oli, vinagre de mòdena, sal i ametlla picada.





MANDONGUILLES AMB CIGRONS PERLA



Ingredients:
Per les mandonguilles
Carn de vedella i de porc a parts iguals
alls
1 ou
pa rallat
sal
pebre molt
____

fideus perla
tomàquet fregit
aigua
ceba

Elaboració:
Per fer les mandonguilles barregem la carn, amb l'ou, l'all picat, el pa rallat, la sal i el pebre molt. En una cassola fregim les mandonguilles que prèviament haurem passat per farina. Les retirem i fregim la ceba, després tornem a afegir les mandonguilles i un raig de tomàquet fregit. Ho cobrim d'aigua i afegim els fideus.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...