Ingredients:
- - 2 talls de tonyina fresca.
- - 3 culleradetes de la següent salsa: 3 alls, 1 culleradeta de comí molt, 2 culleradetes de pebre vermell de la Vera, el suc d'una llimona, una culleradeta de sal, un rajolí d'oli d'oliva i mitja culleradeta de pebre negre.
- - 1 ceba
- - una branqueta d'api
- - 100 g. de pa dur.
- - 6 cullerades de farina per arrebossar.
- - oli per fregir
- Per la salsa de tomàquet:
- - 450g de tomàquets madurs
- - 1 ceba gran
- - 1 pebrot vermell gran
- - 1 culleradeta de comí molt
- - sal i sucre al gust
Elaboració:
Piquem la tonyina ben fina.
Trossegem el pa en trossos petits i els afegim al bol amb el peix.
Passem la ceba i l'api per una picadora i ho juntem amb la resta d'ingredients. Afegim les 3 cullerades de la salsa que hem elaborat i sal, aquesta última al gust de cadascú. Remenem molt bé fins que s'ajuntin tots els ingredients i sabors. Provem de sal i si cal afegim una mica més.
Posem abundant oli a escalfar en una cassola. Fem unes boles ben compactes que no siguin molt grans perquè es facin perfectament per dins.
Les passem per una mica de farina. Fregim a foc alt, volta i volta fins que estiguin dauradetes.
Només falta la salsa de tomàquet, per preparar-hem de tallar prèviament tots els ingredients. Sofregim tot en una cassola durant 10 minuts a foc viu. Salpebrem al gust, afegim el comí en pols, el sucre i la culleradeta de pebre vermell de la Vera. Remenem durant uns minuts i anem aixafant el contingut fins que tinguem una salsa espessa. A continuació incorporem les mandonguilles a la cassola i deixem cuinar a foc mitjà durant 6 minuts fins que es vagi espessint la salsa. Li donem la volta a les mandonguilles a meitat de cocció.
jo també n'he fet algunes vegades i m'encanten de peix! millor que les de carn, més digestives! petons
ResponderEliminar