- 6 ous
- 220 grams de sucre
- 220 grams de farina
- 50 grams de cacau en pols
- Batem amb les varilles la meitat dels ous i tot el sucre, esperem que vagi esponjant i acabem d'afegir la resta dels ous.
- A banda en un bol barregem la farina (tamisada prèviament) i el cacau.
- Afegim la farina amb la xocolata als ous.
- Ho posem tot en un motllo amb el forn precalentat a 240 ºC i el baixem a 200 ºC durant aproximadament 30 minuts.
Ingredients per la trufa de xocolata:
- 120 grams de nata per muntar
- 150 grams de xocolata de cobertura negra
- 36 grams de mantega
- 200 grams de nata per muntar per barrejar-la.
Elaboració
- En un cassó al foc disposem la nata. Quan bulli l'apartem del foc i hi afegim la xocolata de cobertura i la mantega. Anem donant voltes fins que queda totalment integrada. Deixem que es refredi.
- Muntem els altres 200 grams de nata i a mig muntar afegim la barreja anterior (és important que ja no estigui calenta) i reservem.
Finalment muntem la mona. Al pa de pessic li treiem la part de dalt per tal que quedi ben igualat. Partim per la meitat i farcim amb la trufa. Tapem i l'estenem per la part de fora. I després decorem com més ens agradi.
Nosaltres hem fet uns adorns de xocolata blanca desfeta per col·locar al voltant.
quina pintassa!! pels amants de la xocolata és ideal! ptons
ResponderEliminar