Ingredients:
- Herbes: api, nap, pastanagues, porro i xiribia
- Un os blanc
- 2 carcasses de pollastre
- 2 quarts de pollastre
- 1 morcilla
- 1 botifarra blanca
- 1 botifarra negra
- 2 patates.
- 1 pot de cigrons cuits
- Galets de Nadal
Per la pilota
- 200 gr. de carn de porc
- 200 gr. de carn de vedella
- 1 ou
- pa ratllat
- all
- sal i pebre
Elaboració:
Posar al foc l’olla amb les herbes, les patates pelades i senceres (per tal que aguantin tota la cocció), les carcasses, el pollastre, les botifarres. i l’os. Mentre es va escalfant preparar la pilota barrejant tota la carn i salpebrant-la. A continuació afegir-hi l’all tallat petit i l’ou. Per tal que tot lligui afegir-hi pa ratllat. Ja podem donar forma a les pilotes, en podem fer 4 ó 5 de ben grosses o fer-ne petitetes per afegir-hi a la sopa, en qualsevol cas un cop fetes les arrebossarem amb pa ratllat. En aquest cas a banda de fer les pilotes aprofitarem la barreja per farcir els galets que estaran prèviament mig bullits. Un cop farcits els reservarem pel moment de fer la sopa.
Deixem coure a foc viu fins que comenci a bullir.
El següent pas serà desgreixar el brou retirant l’escuma blanca que es fa a la superfície i ho deixarem tres quarts. Finalment afegirem els cigrons i deixarem 15 minuts més.
Per fer la sopa, retirarem el brou necessari i courem els galets fins que estiguin.
Aquest és un plat molt complert, doncs ens ofereix primer i segon i la oportunitat de congelar el que sobra. Us aconsellem no congelar la patata doncs desmereix molt.
Bon profit!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Gràcies per deixar el teu comentari i visitar-nos.