Ja feia dies que buscàvem una
recepta de coca de Sant Joan que no li calgués farina de força i per tant que
no hagués de fermentar. I l’hem trobat al blog LacocinadelaMontse que té
penjats al youtube molts videos de les seves receptes i que us recomanem que
visiteu. Doncs aquí la teniu una coca per fer-la en molt poc temps.
Ingredients:
4 ous
2 sobre de llevat que
tamisarem
ratlladura de llimona
llavor d’anís o un gotet
petit de licor
un tassa petita d’oli de
girasol
un got de llet sencera
Elaboració:
Preescalfem el forn a 200
graus.
Separar les clares dels
rovells i reservar-les. En un bol posar els 4 rovells i a continuació tots els
ingredients per l’ordre en que aparèixen a l’apartat ingredients. Després
treballar-ho tot amb les mans durant uns 10 minuts fins que quedi una massa.
Montar les clares a punt de
neu i afegir-les a la barreja amb moviments suaus.
Preparar una plata amb paper de forn i tirar-hi al mig la
barreja. Distribuir per tal que quedi uniforme i posar-hi el que volguem per
decorar. Nosaltres hi hem posat crema pastissera , pinyons i sucre.
Cal vigilar el forn doncs
quan comença a daurar per sobre s’haurà de punxar i si comprovem que està cuita
la retirarem del forn. En 10 minuts l’hem tingut a punt jperò sabeu que cada forn és un mon hi ha qui necessita fins a 20 minuts. El punt és que estigui dauradeta per sobre i punxant-li un escuradents surti net.
Bon Sant Joan i compte amb els petards.
Bon Sant Joan i compte amb els petards.
Hola!!! Gracias por tu visita, comentario y permanencia, yo hago ahroa lo mismo.
ResponderEliminarBien tu coca estupenda, he de decirte al respecto que la buttermilk sobre lo que me preguntas es una especie de leche cortada por el limón y se utiliza parece ser en muchas coss de repostería, espero que los hagas y me digas lo bien que te han salido, a mi las dos veces que los he hecho genial......
Te añado a mi blog roll y cuando publiques estare pendiente de ello.
Muy rica la coca, y también me quedo como seguidora tuya, besos
ResponderEliminarque rica y fácil de hacer, besos
ResponderEliminarHola Pilar, muchas gracias por la felicitación!!
ResponderEliminarLa coca te quedo estupenda, se ve super jugosa. Yo este año es el primero que hago de este tipo, siempre hago de hojaldre y la verdad que estoy contenta con el resultado.
Un beso y feliz verbena!!
Qué divina se ve la coca, super esponjosa! Gracias por venir al blog!
ResponderEliminarQuina bona idea per preparar una coca més ràpida però igual de bona. Quina bona pinta!!! ha quedat sensacional.
ResponderEliminarPetons
Pues que ya me he apuntado esta receta, nunca he preparado una coca con estos ingredientes y me recuerda una coca buenísima de una pasteleria de plaza España, fijo que la pepararé . petons wapetonas. Yo también me quedo por vuestro blog que me ha encantado.
ResponderEliminarNunca he probado ha hacerla en casa...pero a ver si me animo.
ResponderEliminarSomos de Dviciobarcelona.blogspot.com. Un saludo,
Víctor.
Que monton de cocas hay por todos los blogs (menos por el mio), que pinta mas buena tiene.Un beso
ResponderEliminarUna coca riquisima,en casa nos gusta muchisimo y la hago muy amenudo....ademas mi hijo se llama Juan y el dia de su santo nunca falla.
ResponderEliminarBesets.